Lysinstallasjon

Belysning kan forandre stemningen i et rom fullstendig. Med lys kan du få deler av huset som ikke brukes til å bli attraktive oppholdssteder. Valg av belysning avhenger også av hva du skal gjøre, enten det er skjære grønnsaker, hygge deg med en god bok eller kose deg foran peisen.

Morgenstress og avslapning på badet

Belysning er spesielt viktig på badet. Både typen belysning og montering kan gjøre en stor forskjell på hvordan du opplever rommet. For eksempel kan én eller flere downlights rett over badekaret eller dusjen la deg nyte lysspillet i vannet, og gjøre badet til et avslappende sted å være. Morgenstellet blir best om du får et sannferdig bilde av deg selv i speilet – da er den beste monteringen litt over og på siden av speilet, så du unngår skarpe skygger i ansiktet.

 

En dimmer egner seg spesielt godt på badet. Du trenger mye lys når du skal stelle deg, men det er fint å kunne dempe belysningen om kvelden, eller hvis du tar et avslappende bad.

 

 

Hjemmets samlingssted

kjøkkenet trenger du arbeidslys over benkene og konsentrert lys over kjøkkenbordet. I de fleste hjem fungerer kjøkkenet som husets allrom, og det er en fordel å planlegge belysningen slik at kjøkkenbordet også kan brukes til lekselesing og andre aktiviteter. En dimmer er nyttig, og for de hyggelige middagene med stearinlys er det en fordel at benkebelysningen og lyset over spisebordet har hver sin bryter. Du bør også huske på at det skal være sterkt nok allmennlys til å kunne gjøre rent i alle kroker selv en mørk vinterkveld. 

For ikke å skygge for lyset mens du arbeider, trenger du lysarmatur i taket og under overskapet. Du får best lys over arbeidsbenken hvis armaturen er montert i forkant på overskapet med en list foran.

Trygghet og stil med utebelysning

En bolig med riktig utebelysning virker tryggere og triveligere enn en bolig uten. Ulike byggestiler krever imidlertid ulike typer utelamper. Med god planlegging kan utebelysningen kle både huset og eiendommen. Lun og god utebelysning ønsker gjester velkommen! Med ganske enkle grep kan utebelysningen heve totalinntrykket av eiendommen. Med en montert fotocelle tennes det utvendige lyset automatisk i skumringen. Det er en god forsikring mot innbrudd, og gjør det triveligere å komme hjem om kvelden.

Utallige muligheter med halogen

Halogen fremhever form, glans og farge med sitt briljante lys. Farger fremstår rene og klare. Du kan lage alle tenkelige effekter med et stort utvalg av smal-, normal- og bredstrålende lyskilder i varierende wattstyrker. Lyskildene kan lett reguleres med en dimmer, så lysstyrken kan tilpasses ulike behov. Downlights er et godt alternativ til allmennbelysning, og spotlights kan du enkelt styre mot ting du synes fortjener ekstra oppmerksomhet. Halogenlamper finnes i en mengde varianter og farger, så mulighetene er mange.

For en uforpliktende samtale om lysinstallasjon, ring oss eller benytt deg av skjemaet til høyre. Vi hjelper deg med å utvikle lysdesignet som passer best for dine behov!