Hva innebærer et smarthus?

Lysstyring

En naturlig del av et smarthus er lysstyring. Et svært bredt produktspekter muliggjør de mest komplekse funksjoner. Utallige varianter av brytere, paneler, fjernkontroller og dimmere er tilgjengelige når vi skal skreddersy ditt lysstyringsanlegg. Hovedbrytere ved utgangsdører og soverom, ferdige lysscener og bevegelsesdetektorer er blant de vanligste funksjonene.

Varmestyring

Meget avanserte termostater sørger for riktig varmestyring enten du benytter deg av vannbåren eller elektrisk oppvarming. Mulighet for behovsstyring av alle varmesoner gir et stort sparepotensial. 

ENØK

Energiøkonomisering, forkortet ENØK, reduserer kostnadene dine samtidig som du sparer miljøet. Med automatisk, behovsstyrt varme vil du senke energiforbruket betraktelig. Dette gjøres ved at dag- og nattsenking av varmen blir aktivert av ur, eller at ønsket komforttemperatur  aktiveres for eksempel når noen har markert seg til stede via en hovedbryter. Du har også mulighet for styring og kontroll fra en mobiltelefon eller via internett.

Komfort

Det er komfortabelt å ha enkel og oversiktlig kontroll over alle funksjoner i ditt elektriske anlegg, i tillegg til at ulike hendelser blir håndtert slik du ønsker i ulike situasjoner. Det ligger også komfort i skikkelig varmeregulering, samt kompleks lysstyring med dimming av lys, ferdige lagrede lysscener, og hovedbrytere der du måtte ønske.

Sikkerhet

Den generelle sikkerheten i huset kan økes gjennom  funksjoner som vannlekkasjefølere, detektorer som varsler om uvedkommende, og sentral utkobling av alle potensielle brannkilder som TV, komfyr, stikkontakt for kaffetrakter og strykejern.

Solavskjerming

Ved hjelp av de samme brytere og fjernkontroller som for lys, kan du enkelt kontrollere dine motoriserte persienner eller markiser. Ved hjelp av følere for sol, vind, regn og temperatur kan du få ditt anlegg til å virke slik du ønsker – helt automatisk. Da får du også nødvendig beskyttelse mot vær og vind.

Styring og varsling

Du får enkelt kontroll over ditt elektriske anlegg fra mobiltelefon (3G og 4G) eller via internett. Et typisk ønske er for eksempel å kunne skru av og på varmen fra en mobiltelefon, PDA eller PC. Det er i tillegg mulig å koble sammen med TV og stereoanlegg, slik at du kan kontrollere alt i ett. Alle sikkerhets- og alarmfunksjoner kan varsles til de mobiltelefoner eller vaktselskaper du måtte ønske. 

Kjekt å vite

Det som lar produkter som brytere, dimmere, termostater osv. ”snakke sammen”, heter et bussystem. I et bussystem har alle slike produkter en innebygget mikroprosessor, og de kommuniserer med hverandre ved hjelp av datasignaler. Datasignalene overføres enten gjennom en signalkabel, eller ved hjelp av radiosignaler (trådløst). Bussystemet vi tilbyr heter KNX/EIB, og er den europeiske standarden for bussystem. De aller fleste store, anerkjente europeiske produsenter av elektrisk materiell støtter dette varemerket, som har eksistert siden 1990. Vi leverer dessuten XCOMFORT-systemer.

Kommunikasjon og grensesnitt

KNX/EIB kan kombineres med grensesnitt mot flere systemer:

• IP-router brukes for å styre ditt styringsanlegg via din smarttelefon. Hjemme via ditt trådløse nettverk og med hjelp av bredbåndsleverandøren fra 3G og 4G.
• IR grensesnitt brukes hvis man ønsker og styre stereoanlegg og TV.
• FunkBus grensesnitt brukes hvis man vil styre anlegget via trådløse brytere eller radiofjernkontroll
• Bluetooth grensesnitt brukes hvis du vil styre anlegget vha PDA
• Facility Pilot brukes hvis man vil styre og kontrollere anlegget vha PC

<< Tilbake til styringsanlegg