29.05.2024

Sigdal Element har fått moderne industribelysning med trådløs lysstyring.

Produksjonsbedriften i Nedre Eggedal er leverandør av storelementer til hus, hytter, garasjer og leiligheter. Gamle lysstoffrør var modne for utskiftning. Vi i Krøderen Elektro har installert moderne industribelysning med trådløs lysstyring.

Fra lysstoffrør til energieffektiv LED

Lysstoffrør hadde i flere år gjort jobben i monteringshallen til Sigdal Element AS. Slike eldre lysstoffrør, med helse- og miljøskadelig kvikksølv, skal som kjent ut av markedet, derfor måtte produksjonsbedriften oppgradere til energieffektiv LED-belysning. Vi fikk tilbud om å ta på oss oppdraget, og har utført installasjonen i samarbeid med lysleverandøren og Drammensselskapet Luxia AS.

Produktvalget falt på Tellus LED industriarmatur levert med Hytronic wireless med Koolmesh app for lysstyring. Dette er energieffektive LED-armaturer for industri, med sensor i hvert armatur og Bluetooth-kommunikasjon.

Med lysstyring for maksimal besparelse

Lysstyringen i hallen er inndelt i fire soner. Det betyr at de som starter arbeidet sitt kl 06:00 får lys i sin sone. Soner uten aktivitet forblir avslått. En inaktiv sone blir dimmet ned etter 20 minutter og slår seg av etter 30 minutter.

Elektrikere i Krøderen Elektro AS har stått for programmering av appen, noe som fungerte fint. På sikt er meningen at Sigdal Element AS skal styre denne selv, og justere etter eget behov.

Arbeidslyset har blitt fantastisk bra og representerer en betydelig verdi av investeringen.
Thomas Juvet, Sigdal Element AS